Monique Schmetz Energetische hypnotherapie
Monique Schmetz
05/09/2024
3 min
0

Spirituele Hypnose, wat is dat eigenlijk?

05/09/2024
3 min
0

“Monique? Waarom heb je het vaak over spirituele of energetische hypnose?”

Legitieme vraag natuurlijk!

Eerst maar eens over hypnose... 

Misschien zie ik het een beetje anders dan anderen, maar wat mij betreft leven we sowieso allemaal in een hypnose. En elk mens in een andere. Soms delen we trouwens met anderen een stukje hypnose in een gemeenschappelijke werkelijkheid. Soms is de hypnose waarin we zitten fijn. En soms ronduit lelijk...

Ken je het boek Dying to be me van Anita Moorjani? Die kan ik je aanraden. Deze dame omschrijft heel veel interessants, waaronder een bijna-doodervaring. Gedurende de 'tijd' dat ze zich in de tussenwereld begeeft, ziet ze dat wij eigenlijk allemaal in een groot warenhuis leven. In deze super grote winkel kun je alles krijgen wat je nodig hebt voor een vrij en liefdevol leven.

Er is alleen één maar: het is er pikkedonker. Anita ziet heel duidelijk dat we een zaklamp in ons hand hebben en dat we alleen datgene in ons leven zien (en krijgen) waar we ons licht op schijnen.

Ze realiseert zich dat als je je zaklamp breder laat schijnen of op iets anders focust, alles mogelijk is. Je kunt dus alles bestellen als je het maar vraagt!

Onze werkelijkheid lijkt dus te worden bepaald door dat waar we ons op focussen. En waar we ons op focussen wordt weer bepaald door onze (onbewuste) programma’s.

So far so good. Niks aan het handje op het moment dat je je fijn voelt en je een dito leven leidt.

Het wordt vervelender als het van binnen knaagt door allerlei programma's waar je je waarschijnlijk niet eens van bewust bent. En die jouw werkelijkheid bepalen. Of je nou iets beters besteld hebt of niet.

Zo paste ik mij heel vaak aan aan anderen en durfde ik niet echt te zijn wie ik werkelijk was. Dit omdat ik bang was voor wat anderen van mij dachten. Dat komt omdat ik van jongs af aan al van alles kon aanvoelen en niet authentieke-delen in mensen zag 'zitten'.

Reken maar dat dat verwarrend is als kind. Zeker als volwassenen bij hoog en bij laag beweren dat je het mis hebt (om hun eigen gedoe te verbloemen).

Je gaat dan vanzelf een muurtje om je heen bouwen en je aangepast gedragen. Dan kun je wel bestellen dat je bijvoorbeeld minder moe wilt zijn en je zaklamp anders proberen anders af te stellen, maar dat muurtje om je heen blijft gewoon veel energie kosten. Daar heb je dus eerst doorheen te gaan. Alleen al zo'n muurtje opmerken, je er bewust van worden, kan trouwens een proces op zich zijn!

Ook op geld verdienen had ik een blokkade. Doordat mijn vader na de scheiding niet heel veel geld had, kon ik maar niet geloven dat geld puur energie is en je het gewoon moeiteloos naar je toe mag laten stromen. Om er vervolgens weer 'goede' dingen mee te doen, dat dan weer wel ;-). Dan kun je wel geld 'bestellen' -daar is je zaklamp weer!- maar dan ontstaat er een interne kramp door allerlei onbewuste programma's en dus een verstoring in de geldstroom.

Bestellingen plaatsen is dus heel handig maar soms zitten er blokkades tussen.

Voor mij is de basis dat we ons beseffen dat we liefdevolle wezens zijn. Dat we dus uit de hypnose stappen die ons laat denken dat we iets anders zijn dan liefde. Dat is stap 1.

Vervolgens mogen we dan ontdekken welke niet-authentieke programma’s vat op ons hebben. Dat zijn er bij de meeste mensen trouwens best veel.

Eerst hebben we deze programma's te doorzien -te observeren- en zodra we ze in de smiezen hebben kunnen we ze transformeren. Hypnose (of trance) is hier een heel krachtig middel voor omdat je werkt met je onderbewustzijn. Dat laat jou haarfijn weten wat wel en niet klopt. Wat wel en niet authentiek is. Waar wel en geen pijn uit het verleden op zit.

Tot zover het onderdeel hypnose :-).

En het spirituele/energetische?

Traditionele hypnose werkt met het onderbewustzijn. Wij werken daar ook graag mee maar nodigen daarnaast de universele kracht uit die in én om ons heen aanwezig is. Die trouwens sowieso al door je heen stroomt (hoe kan je hart anders kloppen??).

Deze Universele Intelligentie staat te popelen om nog veel gerichter met jou samen te werken. Punt is alleen dat we vrije wil hebben. Je hebt het dus even te vragen.

En daar zijn talloze manieren voor. De een niet beter dan de ander. Het is voor jezelf uitproberen wat werkt en niet. Bijvoorbeeld tijdens onze Spirituele hypnose Experience of een van onze andere cirkels. Maar zeker ook door bij andere teachers te leren.

Voor mij is Spirituele Hypnose een levenskunst geworden. Iets wat ik dagelijks beoefen. Niet altijd makkelijk, wel heel verrijkend. Ik ben steeds meer geworden wie ik ben. Pel laagje voor laagje af waardoor ik steeds meer lucht en ontspanning ervaar. En het gevoel dat ik leef! Bovendien heeft mijn zielsmissie zich ontvouwt. Ten minste, voor dit moment.

Ik ben overigens blij dat ik, anders dan Anita, hier geen bijna-doodervaring voor nodig had…. ;)

En ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Hartegroet,
Monique

Reacties