Monique Schmetz Energetische hypnotherapie
Monique Schmetz
05/09/2024
2 min
0

Overzicht studies, artikelen en boeken over bronconnectie

05/09/2024
2 min
0

Een universele intelligentie? Een bron? Een veld van mogelijkheden? Mijn mind vond dit 15 jaar geleden eerlijk gezegd maar hocus-pocus. Ik had per ongeluk al een behoorlijk ontwikkeld zesde zintuig maar er op vertrouwen vond ik... lastig.

Tegenwoordig is er gelukkig meer onderzoek gedaan. En zijn er ook veel ervaringen opgetekend. Beiden stellen de mind gerust.

Dat heb ik trouwens niet echt meer nodig. Ondertussen heb ik heel veel prachtige ervaringen gehad. Die zijn met geen pen te beschrijven, maar ze ondersteunen allemaal dat:

 • er veel meer informatie beschikbaar is dan dat onze beperkte zintuigen kunnen waarnemen
 • er een energieveld van mogelijkheden is waarop we kunnen afstemmen
 • onze gedachten materie vormgeven
 • energie intenties volgen
 • we enorme zelfhelende capaciteiten hebben

Ik gun jou eigenlijk ook vooral veel eigen ervaringen die jouw vertrouwen versterken in samenwerken met deze intelligentie.

En daarnaast vind je hieronder een overzicht van boeken die wetenschappelijke studies aanhalen en verhalen over ervaringen. Als je aanvullingen hebt, graag!

Interessante boeken

Gedachtekracht - E-Kwadraat van Pam Grout
Dit is het meest nuchtere boek dat ik ken over connecten met het veld en de rol van gedachtenkracht. Heldere informatie, duidelijk omschreven en als je nog niet overtuigd bent, kun je zelf experimenten doen die jou waarschijnlijk laten ervaren dat het oliedom is om alleen maar met je vijf zintuigen samen te werken ;-)

Dying to be me - Anita Moorjani
Anita Moorjani omschrijft in dit boek haar bijna-doodervaring waardoor zij o.a. doorziet dat veel van wat wij nu als 'spiritueel' en 'vaag' benoemen gewoonweg niet-waarneembaar is voor ons. Een indrukwekkend boek!

Eindeloos bewustzijn - Pim van Lommel 
In Eindeloos bewustzijn doet Cardioloog Van Lommel verslag van zijn wetenschappelijk onderzoek naar bijna-doodervaringen. Pim van Lommel heeft ook heel veel interessante interviews gegeven. Op zijn site vind je een overzicht.

Many Lives Many Masters - Brian Weiss
Dit was een van mijn eerste boeken over reïncarnatie. Dr Weiss is psychiater en vertelt in dit boek over zijn ervaringen met een cliënt die in trance vele keren in regressie gaat.

De biologie van de overtuiging - Bruce Lipton
Dr. Bruce Lipton is celbioloog en levert in zijn boeken, waarvan De Biologie van de overtuiging volgens mij de bekendste is overtuigend bewijs dat we geen slachtoffer zijn van onze genen maar onze cellen (en ons hele welbevinden) kunnen beïnvloeden met gedachten, emoties en overtuigingen.

Artikelen


Video's over hartbreincoherentie

Het HeartMath Institute is een onderzoeksinstituut dat zich al ruim 30 jaar bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek naar het hart, de toegang tot de bron.

Rollin McCraty (wetenschapper, psychofysioloog en verbonden aan het HeartMath Instituut) bewijst in een cardiologisch onderzoek uit 2015 dat het elektromagnetisch veld van het hart ruim honderd keer krachtiger dan het veld opgewekt door onze hersenen.

Enkele andere opzienbarende ontdekkingen:

 • Er wordt veel meer informatie vanuit het hart naar het hoofdbrein gestuurd dan andersom;
 • Het hart beschikt over ruim 40.000 neuronen. Dit zijn cellen die vergelijkbaar zijn met onze hersencellen;
 • Ons hart is een intelligent orgaan. Het beschikt over een eigen ‘denkvermogen’, biedt toegang tot onze intuïtie en heeft inlevingsvermogen;
 • Het hart werkt als een soort transmitter. Het is zeer gevoelig voor frequenties uit onze omgeving;
 • Ons hart heeft helende en harmoniserende krachten.

Op YouTube vind je veel inspirerende filmpjes van dit Instituut over deze materie en op hun site een hele reeks aan onderzoeken.

Video's over Quantumfysica

Google eens op:

 • Natuurkundige Fred Alan Wolf
 • Dr. Alberto Villoldo

Hartegroet,
Monique

Reacties