Monique Schmetz

Stressreductie (in company)

Tijdens vijf momenten van maximaal twee uur komen jij en jouw collega’s bij elkaar voor deze training in stressreductie. Je leert verschillende meditaties, ademhalingstechnieken en andere oefeningen die voor meer ontspanning, helderheid, concentratie en zelfliefde zorgen.
Eerdere deelnemers beoordeelden deze training met een 8,7! Zij waren vooral enthousiast over de opbouw van de training, de veilige setting, de concrete handvatten en de praktische toepasbaarheid.

Ontspannen… hoe doe je dat?  

Vraag iemand: “Hoe gaat het?” En je krijgt bijna steevast als antwoord: “Goed… maar druk!!” Herken je dit bij jezelf of jouw collega’s? We weten allemaal dat een beetje stress soms wonderen doet. Het helpt bij presteren en haalt het beste in ons naar boven. Toch hebben de meesten van ons op dit moment meer last van spanning dan dat goed voor ons is.  Met alle financiële gevolgen van dien. Hoe ga je daar mee om?

Breintraining en ademhaling
We kunnen ons brein zo trainen dat we minder stress ervaren en ook meer bij onszelf passende keuzes maken. Daarbij is het leren opmerken van spanning en gedachten die stress veroorzaken het allerbelangrijkste. Dit begint met (opnieuw) contact leren maken met ons lichaam. En dat is lastig, want de meeste van ons zijn wandelende hoofden geworden. Maar daar… gaat deze training verandering in brengen!

Wat kun je verwachten?

Tijdens de training Stressreductie trainen we in groepsverband het brein van jou en je collega’s. Bovendien leren jullie je lichaam meer te ontspannen, zodat je:

> ontdekt welke gedachten en overtuigingen voor stress zorgen

> op tijd stresssignalen herkent en een voor jou helpende actie kunt ondernemen

> meer verbonden bent met je lichaam en minder in je hoofd woont

> meer (zelf)compassie ontwikkelt 

> meer gaat leven in plaats van overleven

> meer kunt ontspannen (geen doel op zich, want dan krijg je namelijk alleen maar meer stress ;).

Daarnaast krijg je elke keer ook teachings over de verschillende onderwerpen.

Opbouw van de training

De specifieke invulling van de training laat ik graag ontstaan, afhankelijk van de intenties van de organisatie en de deelnemers. Maar globaal zal het programma er als volgt uit zien:

Sessie 1: Wat is de kracht van het nu?

Sessie 2: Waarom zijn we verslaafd aan denken?

Sessie 3: Waarom zijn gedachten geen feiten?

Sessie 4: Hoe ga ik bewust om met emoties?

Sessie 5: Hoe kan ik manifesteren wat ik graag wil?

Praktische info

Data: in overleg (maar in ieder geval op dinsdag- of vrijdagochtend) 
Locatie: in company of online
Investering: € 3500 (o% b.t.w.) voor maximaal 12 deelnemers

Voor meer info kun je me altijd even bellen/appen (06-43559171) of mailen.

Meditatiegroep leven in liefde (online)

Ervaringen van anderen

“Tijdens de meditatietraining voelde Monique als mijn “personal trainer”, mijn stok achter de deur om deze paar uur aan mezelf te besteden. En wat waren dit heerlijke, bijzondere en waardevolle ervaringen! Door de stilte op te zoeken in een leven vol prikkels voelde ik mezelf weer opladen. Het smaakte naar meer!”

“Ik vond het goede oefeningen. Monique legt alles goed uit en begeleidt goed. Ook de afsluiting van de sessies vond ik fijn.”

“Monique is erg vriendelijk en open waardoor ik iedere keer weer zin had om mee te doen aan de training. Het heeft me ontspanning en ook inzichten opgeleverd.”

“Met Monique ga je een goed traject in. Je haalt energie in huis die een positief effect heeft op medewerkers en jezelf.”