Monique Schmetz

Release sessies (1 op 1)

Heb jij last van bijvoorbeeld oude pijn, trauma, twijfel, stress, schaamte, onzekerheid, vermoeidheid, verdriet, concentratieproblemen, angst of boosheid? En wil jij individueel aan de slag met deze thema’s? In zo’n drie release sessies doorloop je alle FOOL-stappen uit één gebied van het moeiteloos-leven-kompas. Ons lichaam is een bolwerk aan informatie. Daarom gebruiken we methoden waardoor jouw onderbewuste je heel duidelijk laat zien welke overtuigingen, pijnstukken, schaduwen en andere belemmeringen er écht in de weg staan. Dit inzicht, in combinatie met protocollen en ander lichaamswerk, brengt diepe transformatie tot stand. En jij? Net als alle andere cliënten voel je je waarschijnlijk stukken lichter omdat de lading van het thema af is. Je zult merken dat je leven weer gaat stromen!    

Weer voluit leven

Met z’n allen zeulen we de hele dag behoorlijk wat overtollige ballast mee. Uit dit leven, van je voorouders en wellicht ook wel uit andere levens. Oude pijn die er bijvoorbeeld voor zorgt dat je denken, voelen en doen niet in lijn zijn. Dat je gedrag vertoont dat niet in overeenstemming is met wat je van binnen eigenlijk voelt. Of dat je maar niet kunt kiezen omdat je het contact met jouw kern bent kwijtraakt. Hoe dan ook, er zit ergens nog ‘rommel’. Bagage die ervoor zorgt dat je niet voluit kunt leven, genieten. Hieronder een voorbeeld van mijzelf. 

Er zat altijd een knagend gevoel van eenzaamheid in mij. En dat terwijl ik het eigenlijk juist heel fijn vind om zo af en toe ook alleen te zijn. Vooral op het gebied van relaties was dat lastig, want ik bleef meer dan eens in een relatie ‘hangen’ die eigenlijk niet goed meer voor mij was. Ik (het bewuste deel in mij) dacht dat dit kwam omdat mijn ouders vroeg zijn overleden en het voor die tijd ook niet altijd rooskleurig bij ons thuis was. Dat hier een gevoel van gemis uit voortkwam, leek me logisch. Toch had ik daar al best wat innerlijk werk op gedaan, maar dat vage, eenzame gevoel bleef.

In een sessie waarin ik in lichte trance werd gebracht, ontdekte ik dat de oorzaak onbewust veel dieper zat. Ik ben direct na de geboorte in een couveuse gelegd en de eenzaamheid die ik toen voelde, kon ik tijdens de sessie opnieuw voelen en dat was niet mals. Maar zoals ik ook vaak tegenkom in sessies die ik begeleid, zat ook hier nog een voor-ouderlijk stuk. Mijn onderbewustzijn liet mij de kamer zien waar mijn vader als hummeltje van zo’n twee jaar sliep. Het was oorlog en oma was weg om boodschappen te doen. Dit duurde veel langer dan gepland en mijn vader lag daar te gillen in zijn bedje, zichzelf van boven en onder volledig bevuild. Ik kan het niet meer navragen, maar wat ik weet uit de verhalen is dat mijn oma inderdaad in die tijd melk bij boeren probeerde te regelen voor mijn vader en dan een lange tijd van huis was. Bovendien weet ik eigenlijk ook wel dat mijn vader best eenzaam was, op latere leeftijd. Logisch, die wond van toen hij twee was, werd nooit geheeld en dan kun je vrienden en relaties hebben wat je wilt, die eenzaamheid blijft. Net als bij mij dus. En voor de mensen die hier iets mee kunnen: ik kreeg ook een beeld voor mij waarin ik in een ‘ander’ leven heel eenzaam ben gestorven. Al deze angsten, die al zo oud waren dat ik de verbanden met mijn mind niet meer kon zien, hadden zich in mijn lichaam vastgezet. 

Doordat dit verhaal en deze verbanden boven tafel kwamen, kon ik heel gemakkelijk alle pijn, angst, boosheid, schaamte en verdriet en een deel van de hierdoor ontstane verdedigingsmechanisme transformeren. Het knagende, eenzame gevoel is er niet meer. En dat in één sessie!

 

Voor wie?

  • Misschien herken je dit wel:
    Op één of meerdere fronten in je (werkende) leven, loopt het gewoon even niet lekker. Of zelfs ronduit slecht. Je wilt het wel aanpakken, maar hoe dan?
  • Meestal is er slechts een vaag (of geen) besef waar dit vandaan kom of er hebben zich in het verleden heftige gebeurtenissen voorgedaan waarvan je merkt dat ‘alleen’ erover praten niet voldoende werkt.
  • Je ervaart bijvoorbeeld een energielek, chagrijnigheid, een onbestemd gevoel, gedeprimeerdheid, angst, stress, boosheid, spanning, schaamte, onzekerheid, verdriet, of concentratieproblemen.

De individuele release sessies vragen om lef. En om commitment naar jezelf toe. Maar het levert je ook veel op. Vrijwel iedereen voelt zich na afloop van een paar sessies stukken opgeruimder en gedrag verandert vanzelf. Alsof er letterlijk een last van hun schouders is gevallen.

 

Wat gebeurt er tijdens de individuele sessies?

In lichte trance (een staat van zijn zoals je die ook ervaart als je een goed gesprek voert met iemand of een mooi boek leest, je blijft dus altijd in control) maak je contact met je onderbewustzijn en ga je ermee samenwerken. Zo kun je opmerken wat er tussen jou en jezelf in staat. We sturen niet op het veranderen van gedrag maar helen de oorzaak die maakt dat je dingen doet die je eigenlijk niet zou willen doen.

De technieken zijn altijd ervaringsgericht en soms niet helemaal te bevatten. Je stapt uit je denken en gaat ervaren hoe het werkelijk voor jou zit. Gelukkig voor onze mind komt de wetenschap met steeds meer verklaringen. Zo zijn er steeds meer wetenschappers van overtuigd dat er zoiets bestaat als een cellulair geheugen en een zero-point field waarin alle informatie is opgeslagen. Ook de epigenetica laat zien dat (vervelende) ervaringen onze cellen – en die van ons nageslacht- diepgaand kunnen beïnvloeden. Dit kan worden teruggedraaid!
Maar het belangrijkste bewijs zijn natuurlijk alle mensen die aangeven na dit soort sessies een stuk lichter te leven…

 

Hoe werkt dat dan precies?

Ik werk dus met lichte trance, waarbij je het verhaal gaat doorvoelen/doorzien en met zogenaamde transformatie protocollen. Middels zinnen die jij herhaalt, nodig jij jouw eigen krachtige kern uit om te helen wat er mag worden geheeld. Die kern van jou is zo oneindig veel wijzer dan ons verstand dat deze dwars door alle niet authentieke lagen (angsten, overtuigingen, pijn, wonden, overlevingsmechanisme, etc) heen komt en heling brengt. Het activeren hiervan leidt tot diepe processen. Het gaat altijd vanuit jezelf. Ik ben slechts jouw begeleider.

 

Voorbeeldsessie

In het eerste half uur van deze podcast met Tijs Lindhout vertelt een van mijn leraren Robert Bridgeman meer over transformatiewerk en kun je een mini-transformatie sessie bekijken met Tijs. Sessies zijn natuurlijk altijd anders en op maat, maar het geeft je waarschijnlijk wel een mooie eerste indruk.

 

Iets voor jou?

Meestal zijn drie release sessies voldoende om te werken aan een thema dat bij jou speelt. Tijdens de sessies leer je ook meteen hoe je zelf aan de slag kunt gaan met eventuele andere thema’s. Als je eerst eens wilt kennismaken, is een individuele release workshop  misschien een goed idee. 

 

Praktische info

Data: op dinsdagen of vrijdagen (soms zijn andere dagen mogelijk)
Locatie: online of op locatie in Meppel
Tijd: in overleg (sessie duur circa 2,5 uur)
Investering: €190 per sessie (inclusief b.t.w) Meestal zijn drie sessies voldoende om een mooi resultaat te voelen.

Voor meer info kun je me altijd even bellen/appen (06-43559171) of mailen.

Release Programma


Ervaringen van anderen

“Het is onwijs fijn om dit met jou te doen. Niks is raar, er is een groot gevoel van veiligheid en alles mag er gewoon zijn. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.”

“Monique is gevoelig, betrokken en pikt veel op. Ook online! En ze checkt of haar waarneming bij je resoneert. Dat laatste vind ik heel belangrijk, want zo blijf je zelf actief en geef je de regie over je proces niet weg.”

“Ik heb het traject als professioneel, veilig, liefdevol en heel nuttig ervaren. Ik voel me vrijer en blijer.”

“Monique voelt veilig, vertrouwd en deskundig. Met al haar wijsheid en intuïtie heeft ze mij met bijzondere sessies enorm voorwaarts geholpen. Ik raad haar van harte aan als je wilt gaan voor transformatie en jouw doelen in je leven wilt behalen.”

“Ik had een onbestemd gevoel en baalde van sommige zaken die niet gingen zoals ik wilde. Ik had geen idee dat ik in mijn ontwikkeling werd tegengehouden door gebeurtenissen uit het verleden. Dingen die ik me helemaal niet herinnerde, maar die door de hypnotherapie in volle hevigheid naar boven kwamen. En die ik daarna een plekje kon geven en met een opgeruimd hoofd en lijf wél de stappen kon maken die ik graag wilde.”

 

Release Workshop Meppel

Release workshop
Eerste kennismaking met transformatiewerk

Ben jij geïnteresseerd in de release sessies maar wil je eerst eens ervaren of dit iets voor jou is? Dan kun je een individuele release-workshop overwegen van een dagdeel. Je betaalt €225 (inclusief b.t.w. voor particulieren, exclusief b.t.w. voor organisaties).

Voor meer info of het maken van een afspraak, kun je me natuurlijk altijd even bellen of appen (06-43559171).

Ervaringen van anderen

Lieve Monique, wat ben ik blij met jou. Je begeleiding is zo fijn en verhelderend. Het voelt nu zoveel vrijer en lichter na je sessies. Ik voel letterlijk meer ruimte in mezelf en er is nog steeds een soort verschuiving merkbaar…soms heel aanwezig en soms subtiel. Alsof ik nu écht mag gaan leven. Dank voor wie jij bent en voor je mooie gaven die je inzet voor heling.

Heel veel liefs, H.