Monique Schmetz

Over Monique

Ergens tijdens mijn eigen proces kon ik voelen dat iedereen in essentie liefde is én we dus ook allemaal de vrije wil hebben om te koersen op een vreugdevol en liefdevol leven. Vreugdevol betekent overigens niet dat we nooit meer pijn hebben, maar wel dat we niet meer zo hoeven te lijden. En juist dat laatste doen we, en daarmee ook onze omgeving, massaal. Super zonde!
Een belangrijke oorzaak hiervan is volgens mij dat vastgezette ervaringen die zich uiten in klachten van allerlei aard, vaak psychologisch worden benaderd. Ze worden vanuit de mind beredeneerd, terwijl ze meestal (altijd?) veel meer biologisch van aard zijn. Die wijsheid zijn we in de loop der tijd kwijtgeraakt. Ik wil mensen dit graag weer laten ervaren, omdat lichaamswerk zo ontzettend kan opluchten, ontspannen en je leven stukken lichter maakt. 

 

Monique Schmetz

Volgens mij is de tijd rijp om met elkaar een aarde te creëren die voor iedereen die dat wil weer als thuis voelt. Geïnspireerd door de woorden ‘What would love do?’ draag ik daar, samen met mijn collega’s (waaronder Abraham van Putten) aan bij door cliënten en trainees te begeleiden zodat ze volledig zelfstandig (ik doe vrij weinig) ‘rommel’ kunnen opruimen. Zo liefdevol en tegelijkertijd zo effectief mogelijk. 
Bijdragen doe ik trouwens vooral door zelf steeds opnieuw de beweging richting liefde te maken. En ja, ik ben ook mens, dus dat lukt zeker niet altijd. Maar juist het besef dat alles verandert, door de delen die je onplezierig vindt niet weg te duwen, niet te willen veranderen, maar er letterlijk mee in gesprek te gaan, verandert grappig genoeg….alles.

 

Zelf doorleefd 

Ik heb veel scholing gehad in regressie- en transformatietechnieken die steevast werken met de wijsheid van ons lichaam. En al die technieken heb ik tot op het bot toe zelf doorleefd.
Want ook mijn leven flowde niet en werd (onbewust) getekend door een heleboel rommel. Belemmerende overtuigingen, blokkades, angsten en onderliggende pijn en trauma’s. Ik weet wat het is om super gevoelig te zijn maar dit rationeel weg te poetsen. Ik weet hoe het voelt om je lijf te negeren (of het niet eens meer te voelen) omdat je hoofd zich er continu mee bemoeit en je van jezelf door moet. Ik weet hoe het is als je vreemd gaat met jezelf omdat je hoofd, hart en buik totaal in conflict zijn. En ik weet hoe je dit doodmoe en geïrriteerd, ja zelfs agressief, kan maken.

 

We leven in een magische tijd

Maar vanuit eigen ervaring en de vele sessies die ik ondertussen mocht begeleiden, weet ik ondertussen ook dat we in een tijd leven waarin we ownership mogen pakken. Dat we gaan beseffen dat onze buitenwereld een directe afspiegeling is van onze binnenwereld. Ons systeem blijft immers situaties aantrekken totdat de angel er bij jezelf is uitgehaald. We leven in een magische tijd die het mogelijk maakt om alles wat je, vaak onbewust, generaties en levens lang, aan ballast meezeult te transformeren. Met zachte technieken die alle lagen van ons bestaan resetten. Zodat we moeitelozer en in overvloed kunnen leven, plezier kunnen maken, kunnen zijn wie we zijn en daardoor de wereld om ons heen ook een stukkie mooier maken.

Lichaamswerk heeft mijzelf en mijn cliënten in ieder geval onwijs veel gebracht en dat gun ik jou ook! Wellicht tot snel?

In liefde,
Monique