Monique Schmetz

FOOL-methode

Liefdevol én super effectief. Dat is de insteek van de trainingen, workshops en één-op-één sessies die ik al dan niet samen met collega’s faciliteer. Daarbij vormt de FOOL-methode de basis. Samen met het uitgangspunt dat iedereen liefde is en we dus ook allemaal vreugdevol, licht en in overvloed zouden moeten kunnen leven. Maar daar zit dus nog wel vaak wat ‘rommel’ tussen. Die kan met de FOOL-methode worden getransformeerd. 

Moeiteloos leven? Neem je mind niet al te serieus 

De FOOL-methode is een knipoog naar je mind. Ons menselijk brein zit namelijk best raar in elkaar en is vooral gericht op overleven. De werkelijke oorzaak van jouw pijn of de ingewikkelde situatie waarin je je (steeds) bevindt, laat het in eerste instantie echter niet zien. Dit mechanisme zorgt ervoor dat je onnodig stress, schaamte, schuld, angst, onrust of bijvoorbeeld weerstand ervaart. Bovendien is het erg geneigd om de schuld buiten onszelf te zoeken.
Gelukkig kun je vanuit ontspanning (lichte trance) oude stukken transformeren die jou nog parten spelen maar waarvan je (vaak) niet eens meer wist dat ze nog meespeelden. Hierdoor ga ook jij steeds moeitelozer leven. De FOOL-methode, waarop alle (groep)sessies die je op deze site vindt zijn gebaseerd, gaat helpen om dit een beetje gestructureed aan te pakken. 

De 4 stappen van de fool-methode zijn: 

1. Focussen [energie volgt intentie]

Vanuit de natuurwet dat energie intentie volgt, bepaal jij allereerst waar je je de komende tijd op wilt richten.

2. Onderzoeken [maak vanuit je onderbewuste contact met wie je werkelijk bent]

Jouw buitenwereld is een spiegel van jouw binnenwereld. Met dat gegeven vul je het Moeiteloos-leven-kompas in. Zo ontdek je waar het voor jou stroomt en waar nog niet. Daarna word je begeleid om vanuit ontspanning (lichte trance) contact te maken met die delen in jou die jou onbewust (en vaak onbedoeld) saboteren. Je zult waarschijnlijk ervaren dat er verhalen komen bovendrijven waarvan je het bestaan niet eens (meer) wist. Dit zijn vaak emotionele wonden uit je vroege jeugd, die meestal rechtstreeks terug te voeren zijn naar voor-ouderlijke pijnstukken (trauma’s die zijn oorsprong vinden bij bijvoorbeeld jouw opa of oma en die jij onbewust nog meezeult) en afspraken die (on)bewust zijn gemaakt. 

3. Ontwortelen [transformeer met protocollen wat jou niet meer dient]
Tijdens deze stap transformeer je de door jou ontdekte blokkades waardoor er ruimte ontstaat voor wie je werkelijk bent. Dit doen we door, nog steeds in lichte trance, het werkelijke verhaal te doorvoelen/doorzien. Ook gebruiken we protocollen die tot in jouw celgeheugen doorwerken.

4. Leven [in liefde]
Een deel in jouw binnenwereld is nu opgeschoond en dat betekent automatisch dat jouw buitenwereld meebeweegt. Je zult je lichter en vreugdevoller voelen en je leven stroomt meer. Dit bestendigen we eventueel door te kijken welke breinbeïnvloeders jij kunt gaan inzetten. Maar vaak is dat niet eens meer nodig. Na verloop van tijd vul je het Moeiteloos leven-kompas opnieuw in om de shift die je hebt gemaakt op de betreffende levensgebieden te checken en te bestendigen.

 

In het hele proces ben jij leidend. Je zult zien dat de oorzaken (de ‘rommel’) en inzichten zich vanzelf in jouw geest aandienen. Dit maakt diepgaande transformatie mogelijk.  

Onder het menu ‘aanbod’ vind je de trainingen, workshops, retraites en één-op-één sessies waarbij deze FOOL-methode de basis vormt.

Reading

 

Ervaringen van anderen

“Monique is gevoelig, betrokken en pikt veel op. Ook online! En ze checkt of haar waarneming bij je resoneert. Dat laatste  vind ik heel belangrijk, want zo blijf je zelf actief en geef je de regie over je proces niet weg.”

“Ik heb het traject als professioneel, veilig, liefdevol en heel nuttig ervaren. Ik voel me vrijer en blijer.”

“Monique voelt veilig, vertrouwd en deskundig. Met al haar wijsheid en intuïtie heeft ze mij met bijzondere sessies enorm voorwaarts geholpen. Ik raad haar van harte aan als je wilt gaan voor transformatie en jouw doelen in je leven wilt behalen.”

“Ik had een onbestemd gevoel en baalde van sommige zaken die niet gingen zoals ik wilde. Ik had geen idee dat ik in mijn ontwikkeling werd tegengehouden door gebeurtenissen uit het verleden. Dingen die ik me helemaal niet herinnerde, maar die door de hypnotherapie in volle hevigheid naar boven kwamen. En die ik daarna een plekje kon geven en met een opgeruimd hoofd en lijf wél de stappen kon maken die ik graag wilde.”